Stap
voor
stap

 
 

Hoe het werkt

Een Nieuwe start

In 4 stappen helpen we je verder, onafhankelijk van je herkomst, opleiding, religie, geschiedenis en/of beperking. Alles wat we willen weten is je naam en adres. Het verdere dossier is voor ons niet van belang, omdat we uitgaan van vertrouwen.  

PERSOONLIJKE BEGELEIDING

Het Nieuwe Wij begeleidt alle kandidaten persoonlijk. We bieden maatwerk, omdat we werken vanuit de visie dat elk mens uniek is. Bij het Het Nieuwe Wij gaan we samen op zoek naar je talenten, werken we aan je motivatie en zoeken we naar een plek die bij je past.

WE STAAN NIET ALLEEN

Het mooie aan Het Nieuwe Wij is dat we samenwerken met meerdere partijen om gedragsverandering te realiseren. Niet alleen zijn onze bevriende collega-ondernemers in Lansingerland bereid om hun bedrijven voor je open te stellen als je dit traject doorlopen hebt, ook gemeente Lansingerland staat aan onze zij.

 

Samen op
weg naar
duurzaam
werk

 
 

Ons programma

Het programma van Het Nieuwe Wij bestaat uit vier fasen.
Het Nieuwe Wij-coaches Marit en Hein leggen kort uit waaruit deze fasen bestaan:

FASE 1: WAT IS JOUW VERHAAL / DURF!

Deze fase duurt ongeveer zes weken en bestaat uit drie groepsbijeenkomsten en drie individuele sessies met een coach. We sluiten af met een gezamenlijke bijeenkomst, waarin we de successen vieren. We delen waar we nu staan, wat we hebben geleerd en wat we nodig hebben om verder te gaan.

FASE 2: WAT KAN EN WIL IK / GA!

Ook in de tweede fase is het contact intensief. Deze fase duurt ongeveer vier weken en bestaat uit twee groepsbijeenkomsten én drie individuele sessies met een coach. Aan het einde van fase 2 beschik je over een mooi opgemaakt profiel en een professionele videopitch.

FASE 3: SNUFFELSTAGES / ERVAAR!

In de derde fase zet je een grote stap: je kiest een opleiding, gaat vrijwilligerswerk doen of start met een een stage- of werkervaringsplaats bij een bedrijf. Je treedt uit je comfortzone. Onze coaches helpen je door de moeilijke momenten heen, om te voorkomen dat het ‘vertrouwde’ niet wint van het ‘nieuwe’.

FASES 4: BETAALD WERK / WERK!

Je hebt (betaald) werk gevonden! Dat is fantastisch, maar ook best ingewikkeld. Want je leven moet nu definitief anders worden ingericht. De ervaring leert ons dat de eerste drie maanden een hoog afbreukrisico hebben. Onze coaches laten je dan ook niet direct los en ondersteunen je zolang dat nodig is.

Zo zien de fases er in het kort uit:

Stap 1.png
 
 
 

Het laatste

Nieuws

Word vriend