Waarom
moeilijk doen
als het
samen kan?

- Loesje -

 
 

Hoe het werkt

WAT JE ALS NIEUW TALENT BIJ ONS KRIJGT

In 4 stappen willen we je verder helpen, onafhankelijk van je herkomst, opleiding, religie, geschiedenis en/of beperking. Alles wat we willen weten is je naam, adres en je BSN-nummer. Het verdere dossier is voor ons niet van belang, omdat we uitgaan van vertrouwen. Als we samen het verlangen delen om te werken aan de toekomst, dan is er geen reden om deze kans te laten gaan.  

PERSOONLIJKE BEGELEIDING

Het Nieuwe Wij begeleidt de kandidaten persoonlijk. We bieden maatwerk, omdat we werken vanuit de visie dat elk mens uniek is. Bij de doelgroep van Het Nieuwe Wij gaat het niet alleen om het aanbieden van banen (gelegenheid), maar zeker ook het werken aan motivatie.

WE STAAN NIET ALLEEN

Het mooie aan Het Nieuwe Wij is dat we samen met meerdere partijen aan alle drie deze pijlers kunnen werken om een gedragsverandering te realiseren. Bij de samenstelling van ons programma richten onze coaches ons in het bijzonder op de eigen motivatie van de kandidaten. Onze bevriende collega-ondernemers in Lansingerland zijn bereid hun bedrijven voor je open te stellen als je dit traject doorlopen hebt. En Gemeente Lansingerland staat aan onze zij.

 

Samen op
weg naar
duurzaam
werk

 
 

Ons programma

Het programma van Het Nieuwe Wij bestaat uit vier fasen.
Het Nieuwe Wij-coaches Marit en Hein leggen kort uit waaruit deze fasen bestaan:

FASE 1: WAT IS JOUW VERHAAL / DURF!

Deze fase duurt zes weken. Met een intensieve aanpak binden we onze deelnemers aan het programma en bieden we ze de structuur die belangrijk is om gedragsverandering te realiseren en uitval te verminderen. De eerste fase bestaat uit drie groepsbijeenkomsten én drie individuele sessies met een coach: elke week is er dus contact met de deelnemer. We sluiten af met een gezamenlijke bijeenkomst waarin we de successen vieren. We delen waar we nu staan, wat we hebben geleerd en wat we nodig hebben om verder te gaan. En we inventariseren wie er verder wil naar de volgende fase.

FASE 2: WAT KAN EN WIL IK / GA!

Deze fase duurt vier weken en bestaat uit twee groepsbijeenkomsten én drie individuele sessies met een coach. Ook in deze fase is het contact intensief. We sluiten af met een plenaire bijeenkomst waar we de successen vieren, delen waar we nu staan, wat we geleerd hebben en wat we nodig hebben. Weer inventariseren we wie er verder wil naar de volgende fase.

FASE 3: SNUFFELSTAGES / ERVAAR!

In deze fase zetten de deelnemers een grote stap in hun leven: ze kiezen een opleiding, vrijwilligerswerk of een stage- of werkervaringsplaats bij een bedrijf. Fase 3 start met een bijeenkomst waarin de bevriende collega bedrijven hun werkervaringsplaats presenteren én waarin de medewerkers door middel van speeddates hun interesse kenbaar kunnen maken. De deelnemers treden uit hun comfortzone. Onze coaches zullen de deelnemers door hun moeilijke momenten heen proberen te coachen, om te voorkomen dat het ‘vertrouwde’ niet wint van het ‘nieuwe’.

FASES 4: BETAALD WERK / WERK!

De deelnemer heeft betaald werk gevonden! Dat is fantastisch, maar ook best ingewikkeld. Want een leven moet nu definitief anders ingericht worden. Financiële stromen gaan anders lopen, oppas moet geregeld worden, enzovoort. De ervaring leert ons dat de eerste drie maanden een hoog afbreukrisico hebben. Wij willen de deelnemers dan ook niet direct loslaten. Onze coaches onderhouden daarom de eerste drie maanden nog tweewekelijks contact met de deelnemer. Daarna nog drie maanden één keer per maand. Mocht blijken dat de deelnemer nog extra ondersteuning nodig heeft, dan kan de coach snel schakelen met klantmanager of een jobhulpmaatje.

Zo zien de fases er in het kort uit:

Stap 1.png
 
 
 

Het laatste

Nieuws

Word vriend