De Nieuwe Alexandra

 

Deelnemer Alexandra vertelt over Het Nieuwe Wij

‘Ik ben klaar om te vliegen’

Na een jarenlange, succesvolle carrière in het bedrijfsleven, kwam Alexandra door een samenloop van omstandigheden met een burn-out thuis te zitten. Hoe krabbelde ze weer op en wat heeft Het Nieuwe Wij daarin voor haar betekend? ‘De nieuwe’ Alexandra vertelt.

“Jarenlang werkte ik fulltime in het bedrijfsleven. Aanvankelijk op de internationale financiële markten en later in het vastgoed. Dit gaf veel plezier en voldoening. Tijdens de recessie kwam ik echter zonder werk te zitten. In diezelfde periode liet mijn lichaam het totaal afweten. Dit kwam door langdurig aanhoudende stress. Mijn systeem stond constant ‘aan’. Op meerdere gebieden van mijn leven was ik aan het overleven. Toen daar het verlies van mijn werk, een verhuizing én een wortelkanaalbehandeling bovenop kwamen, trok ik het niet langer en kwam ik in een burn-out terecht.

Mijn zoektocht naar herstel was begonnen. Ik had niet verwacht dat deze weg zó ondoorzichtig zou zijn. Een doolhof van keuzemogelijkheden kwam op mij af. De meeste dingen hielpen wel, maar de positieve effecten hielden nooit langer aan dan enkele dagen tot een week. Na enige tijd besloot ik daarom zelf op zoek te gaan naar een blijvende oplossing. Ik richtte me op voeding, mineralen en nutriënten, op ademhaling, beweging en meditatie.”

Neerwaartse spiraal
“Mijn energie nam zienderogen toe. De volgende stap was het aanpakken van mijn mentale gesteldheid. Door stress, piekeren en angst kwam ik steeds in een neerwaartse spiraal terecht. Ook op dit vlak trof ik een doolhof van mogelijkheden aan, waarbij niemand mij de weg naar herstel kon wijzen. Veel behandelingen zijn slechts gericht op het bestrijden van symptomen.

Pas toen ik kennismaakte met de methode van Repairing Balance, heb ik zelf mijn innerlijke balans kunnen herstellen. Dit gevoel van vrijheid en overwinning, om niet langer afhankelijk te zijn van mijn buitenwereld, is een cadeau dat ik iedereen gun! Inmiddels heb ik zelf de opleiding van Repairing Balance met succes doorlopen, zodat ik gecertificeerd ben om anderen te begeleiden op hun route naar herstel. Nu sta ik voor de uitdaging om mijn eigen coaching praktijk vorm te geven. Dat is waar ik helemaal voor ga!

Meedoen in de samenleving
“Ik geloof dat ieder mens de behoefte heeft om naar eigen kracht en kunde bij te dragen en mee te doen in de samenleving. Het hebben van die vrije keuze en die onafhankelijkheid is voor mij van onschatbare betekenis. Als geen ander weet ik hoe het is wanneer je die mogelijkheid niet hebt. Daarom begeleid ik mensen die dreigen vast te lopen of vastgelopen zijn en daardoor niet of onvoldoende mee kunnen doen, zodat zij weer volwaardig en positief kunnen deelnemen aan de samenleving.

Precies tijdens deze veranderingsfase kreeg ik het aanbod om deel te nemen aan het Nieuwe Wij. Dit heb ik met twee handen aangepakt, want zo’n kans komt niet vaak voorbij! Wat de aanpak van het Nieuwe Wij anders maakt dan reguliere loopbaanbegeleiding of re-integratietrajecten, is dat voor iedereen maatwerk geleverd wordt. Ieder mens heeft een andere achtergrond, steekt anders in elkaar en heeft iets anders nodig. Een ervaren coach bekijkt in samenspraak met iedere deelnemer welke ondersteuning er nodig is, waarna dit vervolgens wordt ingezet. Hoe mooi is dat? De coaches van het Nieuwe Wij die ik mocht ontmoeten zijn deskundig, doortastend en behulpzaam.

Wat deelname aan het Nieuwe Wij mij tot nu toe gebracht heeft:

  • Dat ik dankzij mijn persoonlijke ervaring, mijn kennis en motivatie over krachtig gereedschap beschik voor transformatie.

  • Enthousiast en gemotiveerd ben ik klaar om te vliegen. Ik sta nu klaar om anderen te begeleiden hun balans in het leven te hervinden.

  • Waar ik een broertje dood aan heb zijn allerlei regeltjes en bureaucratie. Daar is binnen het Nieuwe Wij gelukkig weinig plek voor!

  • Trouw zijn aan mijn waarden van kwaliteit, integriteit en duurzaamheid zal mij blijven sterken bij mijn missie.

  • Mijn sterke én kwetsbare kanten maken samen dat ik ben wie ik ben. Mezelf laten zien, kwetsbaar opstellen, fouten durven maken, dat is waardoor ik nu kan zeggen; ik ben niet meer bang. En dat maakt alle verschil!

En jij, twijfel jij nog over je deelname aan het Nieuwe Wij?
Niet nodig, schrijf je maar gewoon in!”