De Nieuwe Berzie

 

Deelnemer Berzie over Het Nieuwe Wij

‘Hier word ik gezien’

Berzie is een welzijnswerker in hart en nieren, maar kwam door een hernia in de bijstand terecht. Bij Het Nieuwe Wij begint ze weer voorzichtig te dromen. “Ik ben beperkt, maar ik kan zeker nog mijn steentje bijdragen aan deze maatschappij.”

 
 
 
 

“In de bijstand komen was mijn ergste nachtmerrie”, vertelt Het Nieuwe Wij deelnemer Berzie. “Je voelt je tot last van iedereen, terwijl ik juist mensen wil helpen. Ik solliciteerde natuurlijk veel, maar dat was heel moeilijk omdat ik veel last had van mijn lijf. Ik heb fibromyalgie, oftewel ‘weke delen reuma’. Met name in de ochtenden heb ik heel veel pijn en ben ik helemaal stijf. Ik was alleen maar aan het overleven.”

Leuke werkplek

Totdat Berzie wordt uitgenodigd voor Het Nieuwe Wij. “Ik besloot om mee te doen, omdat ik totaal niet meer zag hoe ik mijn eigen inkomen kon verdienen. Het Nieuwe Wij is opgezet door een ondernemer uit Bleiswijk. Samen met ondernemers, burgers en de gemeente gaan we bij Het Nieuwe Wij aan de slag om uitkeringsgerechtigden te helpen aan een leuke werkplek. Het gaat er echt om dat je iets kan doen waar jij je goed bij voelt.”

Berzie ziet Het Nieuwe Wij vooral als een cadeautje. “Je krijgt een leuke fotoshoot, coachsessies en bijeenkomsten met gelijkgestemden. Ik voel me hier gezien en gehoord en daar ben ik heel blij mee, want daar had ik echt behoefte aan. Ik heb constant boven mijn kunnen gewerkt. Bij Het Nieuwe Wij hoeft dat niet meer. Ik mag gewoon zelf aangeven wat werkt voor mij, wat ik wel kan en wat ik niet kan. Bij Het Nieuwe Wij wordt rekening met me gehouden en dat voelt prettig.”

Steentje bijdragen

Berzie hoopt dat ze via Het Nieuwe Wij een leuke, uitdagende, passende en lonende baan vindt. “Ik ben zeker beperkt, maar ik denk dat ik zeer zeker nog mijn steentje kan bijdragen aan deze samenleving.”

Nieuwsgierig geworden naar Het Nieuwe Wij? Lees hier meer over hoe Het Nieuwe Wij werkt, kijk bij onze veelgestelde vragen of neem contact met ons op voor een kop koffie!