We zijn begonnen!

 
 

De eerste groep ‘Het Nieuwe Wij-ers’ is van start

“Het zijn echt pareltjes”

Met tien gemotiveerde Lansingerlanders is de allereerste editie van het nieuwe wij in maart 2019 van start gegaan. “Het is waanzinnig om te zien wat een energie er vrijkomt als mensen zich weer serieus genomen voelen”, zegt ondernemer en initiatiefnemer Cees van der Meij trots.

De allereerste groep ‘Nieuwe Wij'-ers’ bestaat uit gemotiveerde buurtgenoten met een afstand tot de arbeidsmarkt die hun werk zijn kwijtgeraakt en al een tijdje aan de kant staan. Door het gat op hun cv is het moeilijk om weer aan een baan te komen. Cees: “We kunnen wel wijzen naar de gevestigde orde omdat er dingen mislopen, maar we kunnen ook onze eigen verantwoordelijkheid nemen. Daarom zijn we ruim een jaar geleden begonnen aan dit revolutionaire avontuur.”

“We kunnen wel wijzen naar de gevestigde orde, maar we kunnen ook onze eigen verantwoordelijkheid nemen”

Dat avontuur houdt in dat ondernemers, bewoners en de gemeente de handen ineen slaan om er samen voor te zorgen dat iedereen weer meedoet in Lansingerland. “Lansingerland telt duizenden ondernemers. Bij ondernemers denk ik aan eigenwijs, hard willen werken, focus en passie. Je zou toch zeggen dat we samen met de politiek een oplossing moeten kunnen vinden voor regionale uitdagingen, zoals de arbeidsparticipatie. Daarom nemen we als Royal Lemkes het initiatief om mensen intensief te trainen en begeleiden, zodat we straks goed gemotiveerde medewerkers af kunnen leveren aan onze collega-ondernemers in Lansingerland.”

Dromen
De kandidaten hebben de eerste zes weken in groepsbijeenkomsten en persoonlijke coachingsgesprekken ontdekt wie ze zijn, wat ze kunnen en wat ze willen. Deze eerste fase is inmiddels afgerond met een groepsbijeenkomst, waarin de kandidaten hun verhalen en dromen pitchten aan onder meer wethouder Kathy Arends en de coaches van Het Nieuwe Wij. Cees: “We zijn enorm onder de indruk van de persoonlijke verhalen. Maar nog meer, we zijn ongelofelijk blij dat deze mensen de uitnodiging, om samen op een nieuwe manier op zoek te gaan naar duurzaam werk, hebben aanvaard. Het zijn stuk voor stuk pareltjes.”

Ben jij ondernemer en heb je behoefte aan nieuwe, gemotiveerde werknemers? Word vriend en blijf op de hoogte van Het Nieuwe Wij!