Veelgestelde vragen over Het Nieuwe Wij

VEELGESTELDE VRAGEN VAN DEELNEMERS

Waarom Het Nieuwe Wij?

Veel talenten in Lansingerland staan aan de zijlijn, omdat het gat op hun CV door omstandigheden te groot is geworden. Ondertussen schreeuwen ondernemers in Lansingerland om werknemers. Ondertussen staan veel talenten aan de zijlijn, omdat het gat op hun cv door omstandigheden te groot is geworden. Ondernemer Cees van der Meij wilde niet langer toekijken en bedacht ‘Het Nieuwe Wij’.

Hoe kan ik meedoen met Het Nieuwe Wij?

Het Nieuwe Wij is bedoeld voor mensen uit Lansingerland die al enige tijd uit het arbeidsproces zijn. Via gemeente Lansingerland nodigen we kandidaten die in aanmerking komen voor Het Nieuwe Wij persoonlijk uit voor een vrijblijvende informatiebijeenkomst. Je kunt ook via je contactpersoon bij de gemeente je belangstelling kenbaar maken. 

Wat biedt Het Nieuwe Wij mij?

Een persoonlijk zoektocht naar wie jij bent, wat je kan en wat je wil. Ervaren coaches die je stap voor stap helpen richting een baan die echt bij jou past. Een luisterend oor en een duwtje in de rug. Een professionele fotoshoot, een mooi CV en een videopitch om te gebruiken richting eventuele nieuwe werkgevers. Een open deur bij collega-ondernemers om te snuffelen en ervaring op te doen. En een nieuwe start op de arbeidsmarkt.

Hoe werkt Het Nieuwe Wij?

Het Nieuwe Wij biedt maatwerk, omdat ieder mens uniek is. In 4 stappen willen we je richting werk helpen, onafhankelijk van je herkomst, je opleiding, religie, je geschiedenis en/of beperking. Alles wat we willen weten is je naam en adres. Het verdere dossier is voor ons niet van belang, omdat we uitgaan van vertrouwen. Meer over de 4 fasen lees je hier.

Hoe zien de bijeenkomsten van Het Nieuwe Wij eruit?

Het Nieuwe Wij begeleidt de kandidaten zowel in groepen als individueel. De ervaring leert dat het fijn is om in contact te komen met mensen die in een soortgelijke situatie zitten, zodat je elkaar kunt helpen en inspireren. Daarnaast heeft iedereen uiteraard zijn of haar eigen problematiek en uitdagingen, dus gaan onze coaches ook met iedereen individueel aan de slag. Bij de doelgroep van Het Nieuwe Wij gaat het niet alleen om het aanbieden van banen, maar zeker ook het werken aan persoonlijke ontwikkeling.

Wat maakt Het Nieuwe Wij anders dan anders?

Het unieke aan Het Nieuwe Wij is dat ondernemers, de gemeente én burgers de handen ineenslaan. Het Nieuwe Wij werkt vanuit de visie dat elk mens uniek is en dat ieders talent nodig is in de samenleving. Bij Het Nieuwe Wij staat niet het systeem, maar de mens voorop. We zoeken niet mensen bij een baan, maar een passende baan bij de mens. Wij geloven niet in solliciteren als een gek, maar wel in samen met een coach op zoek gaan naar waar je krachten liggen, om vervolgens een duurzame baan te vinden waar je écht op je plek zit en tot bloei komt.

Wie zit er achter Het Nieuwe Wij?

Het Nieuwe Wij werd met liefde geïnitieerd door ondernemer Cees van der Meij (Green Sparkle) en is met heel veel enthousiasme opgezet door projectleider Annette Kelleter. Een aantal bevlogen mensen van gemeente Lansingerland zijn bij Het Nieuwe Wij aangehaakt. Het Nieuwe Wij werkt samen met Fast Forward (FFW), een organisatie met jarenlange ervaring in het begeleiden van mensen naar werk. FFW werkt met professionals, die niet alleen mensen coachen binnen organisaties, maar ook mensen begeleiden vanuit de WW of bijstand.

Waar vinden de bijeenkomsten van Het Nieuwe Wij plaats?

Ondernemer en initiatiefnemer van Het Nieuwe Wij Cees van der Meij zet de deuren van zijn bedrijf Royal Lemkes aan de Hollandweg 8 in Bleiswijk open voor de groepsbijeenkomsten en individuele coaching sessies van Het Nieuwe Wij. Dat wil niet zeggen dat je een eventuele nieuwe baan binnen dit bedrijf zal vinden. Als je de twee eerste fasen van Het Nieuwe Wij doorlopen hebt, zijn onze bevriende collega-ondernemers in Lansingerland bereid om hun bedrijven voor je open te stellen voor bijvoorbeeld een snuffelstage.

Hoe lang duurt Het Nieuwe Wij?

Dat bepaalt de deelnemer grotendeels zelf, samen met je coach. Waar de ene kandidaat binnen twee maanden klaar is voor de arbeidsmarkt, heeft de andere kandidaat misschien nog een opleiding nodig, terwijl weer een andere kandidaat eerst nog aan zijn of haar zelfvertrouwen moet werken. Over het algemeen duurt fase 1 (durf!) zes weken, fase 2 (ga!) ongeveer vier weken en fase 3 (ervaar!) zo lang als nodig is om voldoende ervaring op te doen. Als de kandidaat in fase 4 (werk!) werk heeft gevonden, zoeken onze coaches gedurende zes maanden nog regelmatig contact. Meer over de 4 fasen lees je hier.

Met een coach bespreek ik vertrouwelijke zaken. Komen deze in mijn dossier bij de gemeente?

De kar van Het Nieuwe Wij wordt getrokken door ondernemers en aangestuurd door projectleider Annette Kelleter. Zij werkt wel samen met de gemeente, maar staat er los van. Vertrouwelijke zaken die jij met je coach bespreekt, blijven binnen de muren van Het Nieuwe Wij en komen dus niet in het dossier van de gemeente terecht.

Wat kost Het Nieuwe Wij?

Het Nieuwe Wij wordt gefinancierd, en is voor deelnemers gratis. We verwachten natuurlijk wel jouw optimale inzet!

Zit er een addertje onder het gras? Waarom zou een ondernemer en de gemeente zomaar dit traject voor mij betalen?

Als ondernemers kunnen we wel wijzen naar de gevestigde orde omdat dingen vastgelopen zijn, maar we kunnen ook onze verantwoordelijk nemen. Wij geloven in een menselijke aanpak, waarin niet het systeem, maar de mens centraal staat. Vandaar dat we investeren in een traject waarin we met behulp van maatwerk werkzoekenden helpen aan een duurzame baan. Daar wordt iedereen uiteindelijk beter van, omdat Het Nieuwe Wij gelooft dat ieders talent nodig is in de samenleving.

Wat als ik wil stoppen met Het Nieuwe Wij?

Het Nieuwe Wij is een traject dat deelnemers vrijwillig ingaan. Je bent dus ook vrij om op ieder moment te stoppen. We willen je natuurlijk niet zomaar loslaten en hopen samen een passende oplossing voor jou te vinden. Mocht je willen stoppen, geef dit wel even aan bij jouw contactpersoon van de Gemeente Lansingerland. Je stroomt dan weer in bij het ‘reguliere’ traject bij de gemeente in.

Heb ik een baan als ik straks Het Nieuwe Wij hebt doorlopen?

Wij gaan er alles aan doen om je aan een duurzame baan te helpen. Onze coaches begeleiden je bij elke stap, we stellen ons netwerk beschikbaar en openen deuren bij onze collega-ondernemers in Lansingerland. Maar uiteindelijk ben jij het zelf die de deur door stapt en is het jouw verantwoordelijkheid om kansen te pakken. Natuurlijk blijven wij achter je staan, waar nodig.

VEELGESTELDE VRAGEN VAN ONDERNEMERS

Wat betekent het om vriend van Het Nieuwe Wij te zijn?

Je krijgt van ons regelmatig een update per e-mail met het laatste nieuws over Het Nieuwe Wij. Als we denken dat we een match zien tussen één van onze talenten en jouw arbeidsvraag, trekken we graag bij je aan de bel. 

Hoe kan ik vriend worden van Het Nieuwe Wij?

Dat is heel simpel: klik op de link Word Vriend, laat je gegevens achter en voila, je bent onze vriend! Vanaf nu sturen we je regelmatig een update over Het Nieuwe Wij.

Hoe kan ik via Het Nieuw Wij iemand in dienst nemen?

Afhankelijk van je wensen zijn er meerdere mogelijkheden om onze talenten in te zetten. Onze projectleider Annette Kelleter helpt je graag te bepalen welke manier het best bij je wensen past. Je kunt haar bereiken via: info@hetnieuwewij of 06 - 57 12 20 65.