Deelnemers enthousiast

 
DSC03371.jpg

Terugblik op de eerste fase

“Zo kan het ook. Het blijkt dat je als mens behandeld kunt worden

Afgelopen week was het zover. De tweede groep deelnemers van Het Nieuwe Wij sloot de eerste fase van hun traject af. Tijdens de bijeenkomst was er tijd voor reflectie. Wat heeft het traject je tot nu toe gebracht? En hoe kijk je uit naar het nieuwe jaar?

Zes van de aanwezige deelnemers vertelden uitgebreid over hun ervaring. Na de eerste verhalen wordt al meteen duidelijk: het enthousiasme is gedeeld. De eerste 2,5 maand van het traject heeft de deelnemers het gevoel gegeven er te mogen zijn. “Zo kan het ook, Het blijkt dat je als mens behandelt kunt worden. Terwijl je vaak niet meer bent dan een nummertje” zegt deelnemer Siebe.

Eindelijk weer toekomst

De deelnemers hebben het gevoel eindelijk weer verder te kunnen kijken. En niet op de manier zoals voorheen, maar écht met een gevoel van mogelijkheden en met een positieve bril. “Ik kijk prettiger naar de toekomst dan ooit tevoren” vertelt Jeanet in haar uitgebreide betoog. “Ik verdrink nog net niet door het warme bad”.

“Ik zie het als een soort APK"

De ervaring was voor veel deelnemers diepgaander dan verwacht. De coaches begeleiden de deelnemers in de eerste fase door goed te kijken naar wie de mensen zijn, wat ze willen en wat ze kunnen. In gesprekken en door deel te nemen aan verschillende tests of oefeningen, die op de persoon afgestemd worden. “Ik zie het als een soort APK” zegt Siebe. "Iedereen heeft even een zetje nodig om in het juist spoor te komen."

Vooruitblik: de volgende fase

De bijeenkomst wordt afgesloten met een vooruitblik op de volgende fase. Met de kennis die opgedaan is in de afgelopen fase, gaan we kijken naar hoe we dat effectief gaan inzetten om echt naar de arbeidsmarkt te gaan. De focus ligt op stage lopen en CV’s afmaken. Uiteraard onder begeleiding van de coach..

Onder het genot van een kop koffie wordt er nog even samen gekeken naar de foto’s die gemaakt zijn. Als onderdeel van het traject zijn er professionele foto’s gemaakt, met als doel om jezelf met andere ogen te kunnen bekijken. De ogen van een buitenstaander. Hoewel niet iedereen zelf tevreden is, zijn de reacties van anderen ongeremd enthousiast. “Ik sta versteld van de foto!” “Wat een krachtige blik”. Kortom, genoeg mooie foto’s voor de CV’s en de LinkedIn profielen. 

 
Charlotte van Egmond